Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

PAVEL HORVÁTH SE STAL TVÁŘÍ PROJEKTU KOPEME ZA FOTBAL!

Fotbal je jeho život. Droga, bez které nedokáže být. Po úspěšné hráčské kariéře se Pavel Horváth vrhl na trenérskou dráhu, vedle toho se tuzemské kopané snaží všemožně pomáhat. Někdejší lídr plzeňské Viktorie se nyní stal tváří projektu Gambrinus Kopeme za fotbal, který podporuje amatérský fotbal.

Proč jste se do projektu aktivně zapojil?

Myslím, že v dnešní době je strašně důležité poukazovat na to, jak důležitá je vesnice nebo malé město pro český fotbal. Spousta talentů a bývalých nebo současných hvězd vyrůstalo právě mimo velká města. Kluků, kteří prošli od mládeže až do ligy v jednom klubu je minimum. Do ligových klubů zamířili většinou z vesnice v pozdějším věku. Nebo začínali v menších divizních, třetiligových klubech. Pro ně je projekt také vzpomínkou, jak dříve vesnické kluby fungovaly.

Spousta amatérských klubů v Česku zaniká. Máte obavy, že tento trend bude pokračovat?

Vesnice objíždím, vidím spoustu nadšených dětí, které lítají po hřištích s balonem u nohy. Když na ně koukám, probleskne mi hlavou, že takhle jsem to tehdy prožíval i já. Je jedno, jestli hraje áčko nebo béčko, scénář je vždycky stejný. Děti jsou na trávníku tři hodiny před výkopem a dvě po zápase, než tátové utkání rozeberou v kantýně. Takový časový prostor, během kterého jsou s míčem, nejde normálními tréninky dohnat. Nemám strach, že bychom měli málo dětí, kteří jsou do fotbalu zapálené. Ale spíš o to, jak naložit s tím, aby u fotbalu zůstaly i po příchodu do města.

Především na vesnicích je fotbal nenahraditelným fenoménem. Fotbal je to, co, vesnici spojuje, a i když konečný výsledek kolikrát není tím nejdůležitějším, přátelské posezení u piva s výhledem na hřiště bývá nenahraditelným programem víkendu.

Přidej se do projektu i Ty, pokud v něm doteď nejsi, či ho doporuč přátelům, aby i jejich amatérský klub z vesnice či městské části mohl lépe fungovat!