Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

FC Krásný Les má díky projektu Kopeme za fotbal krásné zážitky!

V projektu Kopeme za fotbal jsou od samého začátku. A rozhodně toho nelitují. Naopak! Fotbalisté z Krásného Lesa z nejnižší třídy na Liberecku díky tomuto projektu přičichli k profesionálnímu fotbalu.

Borci z pralesa, kteří kopou jen pro radost - a samozřejmě pro žízeň - si několikrát zahráli proti prvoligovému Slovanu Liberec a okusili i trénink pod ligovým koučem. A to se hned tak někomu nepoštěstí.

„My jsme v projektu od pilotní ročníku 2010/11. Hned v první sezoně jsme vyhráli super fotbalový den, kdy k nám přijel náklaďák od Gambrinusu a točilo se tady pivo a na hřišti byly fotbalové atrakce,“ vzpomíná na začátky projektu jednatel klubu a hráč Martin Bušovský, který obléká dres Krásného Lesa už patnáct let.

Největším zážitkem byl pro amatéry z vesnice, kde žije pět set obyvatel, zápas s ligovým Slovanem Liberec. „Při naší historické mistrovské sezoně jsme vyhráli přátelský zápas proti Slovanu přímo na hlavním stadionu. Prohráli jsme 3:19, ale všichni jsme si to užili. Máme super zážitky,“ usmívá se Bušovský.

S Libercem se pak Krásný Les utkal ještě několikrát. „Na první zápas jsme vypravily dva plné autobusy a spousta lidí z vesnice jela autem. V ostatních klubech nám „záviděli“, když jsme hráli s Liberce znovu, tak jsme nechali zahrát i kluky z jiných týmů,“ líčí Bušovský.

Další nevšední odměnou byl trénink pod ligovým koučem. Do Krásného Lesa dorazil tehdejší trenér Mladá Boleslavi Ladislav Minář. „Ukázal nám to nejzajímavější z tréninku prvoligového týmu,“ popisuje.

Klub z Frýdlantského výběžku získal díky projektu i finanční podporu a věcné ceny. „Dostali jsme už několik sad nových dresů, což nám ušetřilo hodně peněz. Za to jsme moc rádi.“

V letošní sezoně se Lesu docela daří, ve 3. B třídě přezimoval na 4. místě.

Ostatní Příběhy klubu