Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

Myslibořická zkušenost s Kopeme za fotbal

Již osmým rokem trvá projekt Kopeme za fotbal, jenž oslovil již takřka šest stovek klubů napříč celou Českou republikou. Oslovil i Myslibořice a klub z jihu Vysočiny si ho nemůže vynachválit. Účastník III. třídy Třebíčska už vyhrál nemalé množství cen.

„Projektu se účastníme od začátku a celkem se nám v něm daří. Vrcholným zážitkem je pro nás zápas se Sigmou Olomouc, který se uskutečnil na začátku září minulého roku. Dostali jsme suvenýry, máme na to i fotografickou vzpomínku a na oficiálním účtu projektu na sociální síti Facebook koluje i video,“ uvádí jedna z duší myslibořického snažení Martin Čapoun.

Myslibořicím se dařilo zejména v sezonách 2015/16 (v ní si vysloužili právě zápas se Sigmou), kdy podzimní část vyhrály, a 2016/17, v níž ve své skupině obsadily třetí místo, a v republice se tento malý vesnický klub umístil na páté příčce. „Jsme rádi, že to u nás v klubu žije, podporují nás i místní hasiči i obec. To nám umožňuje mít úspěchy, plný počet bodů sbíráme pravidelně i pivní části. Být v soutěži Kopeme za fotbal má i díky nim pro nás velký přínos, zatím jsme toho vytěžili hodně,“ přidává se i místopředseda klubu a trenér týmu Tomáš Palát a dodává: „Navíc se nám daří střílet i hodně gólů, takže body sbíráme i v té fotbalové části.“

Oba oslovení by z tohoto důvodu doporučovali účast všem. „Třeba za nasbírané body jsme získali i dvakrát playstation, což bylo hodnotná cena do tomboly na našem plese. Vyhráli jsme i odměnu deset tisíc, za kterou jsme nakoupili míče, dostali jsme dvě sady dresů. Bohužel v jedné hrát nemůžeme, je nám malá,“ směje se Čapoun. „Pro nás ale pořád je nejlepší výhrou sud piva a prase taky nebylo k zahození,“ připojuje se Palát. Utržené prostředky totiž zůstávají samozřejmě v klubu.

Martin Čapoun se moc těšil ještě na jeden zážitek – přátelský zápas na Zbrojovce. Ten amatérský klub sice prohrál 23:1, ale všichni jeho členové si moc celou událost užili a připsali si další zářez v položce získaných zážitků a splněných snů.

https://youtu.be/0FIwoC0JGpk

Ostatní Příběhy klubu