Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

Slávie Kakejcov, stabilní účastník projektu Kopeme za fotbal

Vyhrát co nejvíc mistrovských utkání a následně večer spláchnout žízeň studeným „Gambáčem.“ Touto cestou už dlouhé roky kráčí fotbalová parta Slávie Kakejcov, hrající okresní soutěž na Rokycansku.

Slávie Kakejcov ví, co to je vyhrát některou z cen v rámci projektové soutěže. V ročníku 2017/2018 se tým umístil na 41. místě celorepublikové tabulky (14. místo v Plzeňském kraji).

„Zaručilo nám to příspěvek na klubové zázemí v hodnotě pěti tisíc korun,“ pochlubil se brankář Slávie Karel Císař. Vidina vyšších příček je rozhodně lákavá, neboť zaručuje vícedenní tréninkový kemp nebo dokonce výlet na zápas elitní evropské soutěže.

Díky svým „výkonům“ podnikla Slávie dva výlety spojené s projektem. Před šesti lety vyrazila za svojí skoro jmenovkyní do hlavního města, k sešívané Slavii Praha. V květnu 2014 absolvovali hráči společně s několika mladíky prohlídku plzeňské Doosan Areny. Kakejcovští nejprve uspořádali improvizovanou tiskovou konferenci v press centru Viktorie a následně si vyzkoušeli roli hostujícího a domácího týmu v obou šatnách.

„Překvapila mě celkem jednoduchost stadionu i zázemí,“ zhodnotil prohlídku záložník Jiří Majer. Opravdový vrchol přišel při návštěvě hrací plochy, kde si fotbalisté z Rokycanska vyzkoušeli role střídajících hráčů i trenérů. „Prostředí stadionu na mě udělalo skutečně dojem. Hrací plocha byla v nádherném stavu a rovněž se mi líbilo nové rehabilitační centrum“ rozplýval se předseda oddílu Zdeněk Špíra.

Večer si hráči a funkcionáři Slávie Kakejcov užili fotbalové utkání 29. kola nejvyšší tuzemské soutěže mezi Viktorií a Zbrojovkou Brno, které skončili 1:1. Plzeň tehdy skončila na druhém místě za suverénní Spartou.

Výlet do domova FC Viktorie Plzeň nebyl tím jediným, co kakejcovští v projektu získali. V roce 2012 navštívili také stadion Slavie Praha v rámci utkání s Jabloncem. O dva roky vyjela skupina 25 osob na zápas Příbrami, na jaře minulého roku obdrželi 10 tisíc korun na zkvalitnění fotbalového zázemí. O sudech piva Gambrinus, o těch není třeba se ani zmiňovat. Díky své aktivní účasti tak Slávie čerpá různé druhy odměn plynoucích z ročníkové soutěže.

V rámci okresu je Kakejcov stabilním účastníkem nejnižší třídy. Vyzkoušel si statečně i okresní přebor, ale věkově starší kádr to neměl vůbec lehké.

Ostatní Příběhy klubu