Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

Šardice motivuje výlet na zápas evropské soutěže

Fotbalisté Šardic, kteří nastupují v C skupině jihomoravské I. B třídy, se už druhou sezonu zapojují do projektu Kopeme za fotbal. V něm bojují třeba o lístky na zápas elitní evropské soutěže pro celý tým nebo trénink pod vedením jednoho z elitních českých koučů.

Zapojené týmy získávají body ve dvou soutěžních kategoriích. Ve fotbalové za vítězná utkání a vstřelené branky, v pivní pak za zakoupené sudy piva značky Gambrinus. „Letos získáváme víc bodů z pivní části. Loni to bylo naopak, protože jsme měli dobrou sezonu a snad rok v kuse se neprohrálo. Máme pěkný areál, pořádáme spoustu akcí a turnajů, takže se tu v sezoně otočí spousta lidí,“ pochvaluje si Vít Gurský, který má na starosti hospodu u hřiště a inicioval zapojení do projektu.

Nasbírané body můžou týmy proměňovat za odměny z katalogu. „Jde o různé tréninkové pomůcky, rozlišováky nebo třeba lajnovačku na hřiště. Klubu se tak vypité sudy vrací zpátky ve formě odměn. Jsme rádi, že Gambrinus menší vesnické týmy podporuje. Cokoliv darovaného je příjemné,“ říká Gurský.

Kluby můžou získávat ceny i v dílčích měsíčních soutěžích, které Gambrinus vyhlašuje. 
„V říjnu jsme poslali fotku z posezonní ukončené a dostali za to sud piva. Závěrečné oslavy ale už nejsou, co bývaly. Dnes si hráči dají jedno pivo a utíkají domů za přítelkyněmi. Za nás byly oslavy mohutnější,“ směje se zástupce jednatele klubu.

V celkovém pořadí soutěže se Šardice drží na předních příčkách, blízko mají k pozicím, které zajišťují výlet na zápas elitní evropské soutěže. „Pro kluky je to velká motivace. Já v hospůdce dělám, co se dá. Druhá půlka je na hráčích. Musí urvat nějaké body na trávníku,“ povídá Gurský.

A na jaký zápas by se Šardičtí v případě výhry rádi podívali? „Ve hře jsou takové týmy, že je to úplně jedno. Velké lákadlo je samozřejmě české mužstvo, ale všechny mančafty jsou prestižní,“ má jasno Gurský.

Jihomoravany v jarní části soutěže nečeká snadný úkol. „Kluci to budou mít hodně těžké. Neděláme si iluze, že skončíme první. Všechny ceny jsou ale pěkné, každá odměna nás potěší,“ dodává Gurský.

Ostatní Příběhy klubu