Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

V Chotusicích díky projektu zrealizovali rekultivaci hřiště

Dušan Roubíček, předseda klubu, se pokusil blíže představit Chotusický oddíl. Chotusické družstvo vzniklo v roce 1932, aktuálně čítá 151 členů, z toho více než polovina nemá více než osmnáct let.

„V oddílu máme celkem šest družstev – dvě dospělá a čtyři mládežnická, což považuji za úspěch. S mládeží pracujeme dlouhodobě, jednou se daří lépe, podruhé hůře,“ uvedl chotusický předseda Dušan Roubíček.

První mužstvo Chotusic působí v kutnohorském okresním přeboru, rezervní tým hraje čtvrtou třídu. Družstva žáků hrají okresní soutěže. V minulé sezoně se starší žáci stali přeborníky okresního přeboru, čímž navázali na titul z předminulé sezony.

„Jsme hrdí na naši fotbalovou tradici a klubovou historii, osobně si vážím každého, kdo chce v klubu spolupracovat jako hráč, trenér, nebo fanoušek,“ nechal se slyšet Roubíček. V Chotusicích se snaží vytvářet funkční systém mládeže od přípravky až po dorost. Hráči tvořící kostru těchto mužstev v roce 2002 v současné době nastupují za první nebo druhý tým. Dále si Chotusičtí nemohou vynachválit zázemí ve sportovním areálu.

„Pro obec máme velký přínos, umožňujeme sportovat dětem i dospělým, kdo má zájem, může se dostavit na trénink. Pořádáme také společenské akce jako sportovní ples, nebo fotbalový memoriál s tradicí od sedmdesátých let minulého století,“ řekl k propojení s obcí Roubíček. Obec s klubem aktivně spolupracuje a podporuje jeho činnost. V minulosti společně tyto dva celky realizovaly několik projektů, příkladem může být vybudování závlahového systému pro fotbalové hřiště. Největší novinkou v klubu je strojová rekultivace hlavního fotbalového hřiště. Za zmínku stojí také uskutečněný nábor fotbalových nadějí.

Chotusičtí do budoucna plánují realizaci a výstavbu nových kabin, uvědomují si ale, že je to běh na dlouhou trať. „Je to o trpělivosti a hlavně o shánění finančních prostředků,“ dodal předseda klubu.

„Připadalo nám to jako dobrý nápad, spojit příjemné s užitečným, obdržet nějaký malý bonus, to je vždy milé a my jsme spokojení,“ odhalil Roubíček důvod připojení k projektu Kopeme za fotbal. Právě zmíněný projekt v Chotusicích pomohl u projektu zmíněné rekultivaci hřiště. V rámci benefitů se také v klubu pořídily nové latexové lajnovačky. Chotusice mají aktuálně jednačtyřicet bodů v ročníkové soutěži projektu.

Ostatní Příběhy klubu