Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

V Radčicích kopou za fotbal už od začátku

„Přineslo nám to spoustu nezapomenutelných zážitků, zahráli jsme si proti Jablonci, Mladé Boleslavi i Teplicím, zúčastnili jsme se spousty VIP akcí. Stále jsem v projektu zapojeni, a i když už nejsme tak úspěšní, moc nás baví,“ říká Jiří Kozlovský, vedoucí, trenér i hráč radčického oddílu.

Sokol Radčice má bohatou minulost, která sahá hluboko do 20. století. Radčičtí si dokonce zahráli i krajskou soutěž. Nyní jsou účastníkem okresního přeboru, v minulé sezoně skončili na sedmé příčce. Nejlepším střelcem Sokola byl s 15 góly Daniel Strnad. Své fanoušky Radčice informují pomocí dobře vedených webových stránek i oficiálního profilu na facebooku, na nedostatek informací si jejich příznivci rozhodně nemůžou stěžovat.

Jak již bylo zmíněno, Sokol Radčice, přezdívaný též Ruchadlo Radčice, měl čest změřit své síly s prvoligovými celky Jablonce a Teplic. Od Teplic a Mladé Boleslavi dostal 17 branek, od Jablonce dokonce 27. Tomu ale dal dva góly! Radost z toho, že si fotbalisté z „pralesa“ mohli zahrát s profesionály, byla nezměrná.

„My ty zápasy brali jako završení úspěšných sezon. Bylo to super,“ kvitoval Kozlovský.

Radčičtí si v rámci projektu Kopeme za fotbal „vybojovali“ rovněž Super fotbalový den s Gambrinusem, selátko se sudy, návštěvu útrob stadionu FK Jablonec nebo i VIP návštěvu zápasu zelenobílých se Spartou Praha.

„Na Střelnici nás přivítal sám pan Pelta. Bylo to jako z pohádky, to zázemí je tam neskutečné. To my si sami sekáme hřiště, lajnujeme si ho. Někdy nám na něm rostou pampelišky,“ usmívá se Kozlovský.

Partu Radčice pochopitelně tmelí v hospodě, jinak by ani vítězství v programu Kopeme za fotbal nemohlo vzniknout.

„Máme dobré výsledky na hřišti, potom je větší žízeň. Gambrunis všem chutná, navíc sbíráme zátky nebo točíme pivo během zápasu. Díky tomu jsme vyhrávali. Teď, když je do projektu zapojeno více klubů, je to ale pro nás přeci jen složitější,“ přiznává Kozlovský. I nadále ale Sokol bude s Gambrinusem s chutí soutěžit.

Ostatní Příběhy klubu