Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

Týmu SK Kyselka se díky projektu splnil sen

SK Kyselka prožívá úspěšné působení v projektu Gambrinus Kopeme za fotbal.

„My jsme v projektu zapojeni od roku 2015, tedy již čtyři sezony. Bylo skvělé, že jsme obdrželi dresy a mohli využít i dalších nabídek,“ vracel se zpět v čase předseda SK Kyselka Tomáš Doležal. Premiéru si pak tým z Poohří vyšperkoval triumfem v projektu a premiérově vyrazil do hlavního města, kde odehrál historicky premiérové utkání s účastníkem první fotbalové ligy, kterým byla legendární Dukla Praha.

„Prakticky jsme vyhráli hned v prvním ročníku, co jsme se zapojili, a výhrou byl zápas na Julisce, kde jsme odehráli přátelský zápas s Duklou Praha. Pro všechny hráče to byla velká motivace, poměřili se s ligovými fotbalisty, i když jsme nakonec povinně prohráli, zážitek to byl k nezaplacení,“ narážel Doležal na těsnou porážku na stadionu Dukly v poměru 6:9.

Ale to nebyl v podání týmu Kyselky jediný ligový zápas, který během čtyřletého působení v projektu Kopeme za fotbal odehrál. O dva roky později si totiž zopakoval triumf v soutěži a zamířil opět do hlavního města, tentokrát do Edenu, kde ho přivítala pražská Slavia.

„Zápas se Slavií? Splněný sen pro všechny naše hráče, kteří jsou z větší většiny fanoušky právě klubu z Edenu. Navíc to byl zážitek pro nováčky, naše mladé, nadějné hráče,“ vypočítával předseda Kyselky. Jeho tým sice prohrál vysoko 16:5, i přesto byl spokojený. „Šlo o zážitek, ten si všichni užili a o to v těchto projektech jde,“ dodal předseda.

Ostatní Příběhy klubu