Vítejte
Zadali jste nesprávný nebo chybějící údaj

Pro vstup na tyto stránky musíte být starší než 18 let. Zadejte prosím rok svého narození a zemi pobytu.
 

Někteří lidé narozeni v tomto roce ještě nemusí být starší 18 let. Doplňte prosím den a měsíc svého narození.

Tyto stránky používají cookies za účelem zkvalitňování služeb a analýzy návštěvnosti. Uvedením svého věku souhlasíte s užíváním cookies podle zásad uvedených v našich Podmínkách užití stránek.
 

FC Rakšice burcují ostatní týmy, aby se připojily k projektu Kopeme za fotbal

Normálně hrají Okresní přebor, ale nyní jihomoravský celek Rakšice vyzve účastníka z nejvyšší soutěže, konkrétně SK Sigmu Olomouc.

To vše díky projektu Kopeme za fotbal, který začal v roce 2010. Rakšice se do akce pravidelně přihlašují již třetím rokem a v minulé sezoně vyhráli hlavní cenu, která představuje zápas s týmem z Fortuna:ligy plus trénink s prvoligovým trenérem.

Podle dohody si soupeře vybrali sami. „Zvolit jsme mohli z Jihomoravských celků. Vyzveme Sigmu Olomouc. Na souboj se ohromně těšíme, klukům se naskytla neuvěřitelná možnost,“ říká sekretář klubu Roman Štolpa. Zápas se odehraje v reprezentační pauze 21. března na „áčkovém“ hřišti Androva stadionu. Kulisy si lepší amatérský tým přát nemůže.

Unikátní projekt nabízí dvě soutěžní kategorie. V první jde o fotbalové výsledky. Ve druhé se body počítají za zakoupené sudy piva Gambrinus. Klub z Rakšic jednu cenu získal už v předchozím ročníku. „Za vypití čtyř sudů jsme dostali pátý zdarma,“ popisuje Štolpa tradiční akci 4+1, která probíhá v 6 měsících v roce a při doložení nákupu 200 litrů zlatavého moku obdrží soutěžní tým 1 velký sud zdarma.

Kromě zápasu s týmem z nejvyšší soutěže ale na účastníky čeká mnoho dalších cen. Mezi ně patří finanční příspěvky na zlepšení zázemí (tribuny, šatny nebo hřiště). Kluby si také v průměru přijdou na patnáct tisíc korun v sudech piva Gambrinus.

A co vedlo jihomoravské mužstvo k přihlášení do projektu? „Hlavně snaha z vedení klubu zkusit se někam dostat. Zajímavý bonus na nás čekal už po registraci, když jsme dostali dresy od partnera projektu Gambrinus Kopeme za fotbal, společnosti Puma,“ odhaluje.

Na nově registrované pro nadcházející ročník čeká sada pěti míčů a vyzyvatelé Sigmy Olomouc posílají jasný vzkaz těm, kteří se do projektu Kopeme za fotbal ještě nezapsali. „Určitě se přihlaste. Stojí to za to a čeká na vás spousta zajímavých cen,“ burcuje Štolpa.

Ostatní Příběhy klubu